Terug naar aanbod

Omschrijving

In deelplan Hof van Borne worden maar liefst 55 nieuwbouwwoningen aangeboden. Deze woningen worden gefaseerd in verkoop gebracht. Hof van Borne fase II bestaat uit 21 woningen.

Het aanbod in de tweede fase in het plan Hof van Borne bestaat uit;

Woningmodel Hoflijckheid
2x vrijstaande woningen

Woningmodel Hofzicht
2x twee-onder-één-kapwoningen

Woningmodel Laerhof
2x twee-onder-één-kapwoningen

Woningmodel Elshof
4x twee-onder-één-kapwoningen

Woningmodel Hofzang
11x geschakelde ééngezinswoningen

De woningen uit de tweede fase worden hier gebouwd en zéér compleet opgeleverd:
- Inclusief keukencheque
- Inclusief badkamer en toilet met sanitair en tegelwerk
- Inclusief bodemwarmtepomp (gasloos wonen)
- Inclusief Triple HR+++ glas in de complete woning
- Inclusief vloerverwarming en -koeling op de begane grond en verdieping
- Inclusief zonnepanelen
- Super duurzaam en klaar voor de toekomst: nóg zuiniger dan de BENG normering
- Fraaie ligging aan de rand van de wijk en deels aan het centrale parkje

OP EN TOP DUURZAAM

BENG! ENERGIENEUTRAAL WONEN
Wij kunnen ook ons steentje bijdragen aan een beter klimaat. In dit project is er daarom voor gekozen om alle woningen energieneutraal te bouwen!

BENG is een afkorting voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. De woningen in dit plan zijn energieneutraal door onder andere het standaard toepassen van zonnepanelen op de woningen. Hierdoor zijn deze woningen nóg energiezuiniger dan vereist is in het bouwbesluit. Het betekent dat de woningen in dit plan zelf zijn energie kan opwekken voor warmte en elektriciteit. De BENG-eisen garanderen u als (toekomstig) bewoner van een nieuwbouwhuis nóg meer wooncomfort en niet onbelangrijk een lagere energierekening!

Waarom BENG? We gaan in Nederland langzaam over naar duurzame energievoorziening. Per 1 januari 2021 heeft de bekende EPC-eis (Energie Prestatie Coefficient) plaatsgemaakt voor BENG; de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. BENG is gebaseerd op een driestappenstrategie (Trias Energetica) om een energiezuinig woningontwerp te maken. De energieprestatie van een gebouw moet vanaf 1 januari 2021 voldoen aan BENG 1, 2 en 3, ieder "BENG getal" meet een vereiste, namelijk:

BENG 1 = Energiebehoefte: een eis voor een optimale kwaliteit van de buitenkant van een gebouw (gebouwschil), om de energiebehoefte te beperken.

BENG 2 = Primair fossiel energiegebruik: de resterende energiebehoefte van een woning moet zo efficiënt mogelijk worden opgewekt.

BENG 3 = Aandeel hernieuwbare energie: de energievraag van de woning moet zoveel mogelijk bestaan uit hernieuwbare energie (afkomstig uit zon, biomassa, buitenlucht en bodem).

De uitkomt van de BENG 2 normering, oftewel de hoeveelheid energie die je verbruikt, kan worden verlaagd door bijvoorbeeld het plaatsen van extra zonnepanelen. In dit project is ervoor gekozen om die zonnepanelen al standaard toe te passen, waardoor de BENG 2 norm uitkomt op 0! Oftewel alle gebouw(woning) gebonden-energie die verbruikt wordt is volledig duurzaam opgewekt. We doen dus nóg een schepje bovenop de wettelijke vereisten, een win-win voor het duurzaamheidsniveau én jij hebt een lagere energierekening!

Daarnaast heb je bij een BENG- woning dus het genot van een energiezuinig ontworpen woning, dit wordt gemeten en getoetst aan de BENG 1-eis. En de BENG 3- eis garandeert jou dat minimaal de helft van de opgewekte energie duurzaam wordt opgewekt.

Met een energie neutrale BENG-woning draagt u een steentje bij aan een beter klimaat en profiteert u ook nog eens van lagere energielasten, extra financieringsmogelijkheden én rentekorting!

GASLOOS & BODEMWARMTEPOMP
Deze nieuwbouwwoningen zijn volledig gasloos. Dat betekent dat er geen gasaansluitingen zijn en dat je bijvoorbeeld elektrisch kookt. Gasloos wonen is beter voor het milieu en bespaart fossiele brandstoffen. U bent niet afhankelijk van schommelende gasprijzen en belastingen op gas. Hiervoor maakt de CV-ketel plaats voor een milieuvriendelijk alternatief: een warmtepomp. Maar wat doet een warmtepomp nou precies? Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van uw woning en het tapwater. Roosdom Tijhuis maakt voor haar woningen gebruik van een bodemwarmtepomp. In combinatie met het Triple HR+++ glas profiteert u van een zeer comfortabel binnenklimaat en lage woon- en energielasten.

ZONNEPANELEN
Om uw woning extra energiezuinig te maken helpt de zon een handje. De zonnepanelen op uw aanstaande woning vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie. Een omvormer zet deze energie om in bruikbare stroom waarna het kan worden geleverd aan het elektriciteitsnet. Uw eigen stroomverbruik wordt vervolgens verrekend met de teruggeleverde stroom van jouw zonnepanelen.

Planning

  • Toekomstig aanbod
  • Presale
  • In verkoop
  • Uitverkocht
  • Afgerond

Downloads

Brochure woningmodel Learhof en Elshof
Brochure

Brochure woningmodel Hoflijckheid
Brochure

Brochure woningmodel Hofzang
Brochure

Brochure woningmodel Hofzicht
Brochure

Prijslijst 21 woningen Hof van Borne fase 2 def (1)
Prijslijst

S-01b - Totale situatie fase 6
Situatie

Locatie

Impressies