Terug naar aanbod

Omschrijving

HET BROKANTHUIS - WONEN VOOR EIGENZINNIGE OUDEREN

Verwachte opleverdatum: april 2024

Het Brokanthuis is een unieke woonleefplek voor ouderen. Hier wonen betekent een manier van leven die bij u past, voorbereid op de toekomst. Dit gloednieuwe Brokanthuis staat in het centrum van Hengelo, nabij winkels en openbaar vervoer.

Het gebouw bevat 5 verdiepingen waarvan de onderste drie het Brokanthuis vormen.
Er zijn 30 appartementen waarvan 22 eenpersoons, 7 tweepersoons, een logeerappartement en daarnaast diverse gezamenlijke binnen- en buitenruimten. De appartementen en de algemene ruimten zijn verdeeld over alle verdiepingen waardoor het overal plezierig wonen is. Het hele gebouw is bijna energie neutraal.
U wordt op diverse manieren persoonlijk en professioneel ondersteund om het leven te leiden dat u wilt.

Eén persoonsappartement:
U heeft de beschikking over een appartement van ruim 45m² met een open indeling. Uw voordeur ligt aan een brede gang met veel lichtinval en diverse zitjes.
U komt in een open ruimte met plaats voor scootmobiel of naar wens kastruimte. De inbouwkeuken beschikt over een 4-pits inductiekookplaat, een koelkast met vriesvak en een combimagnetron.
U heeft de keuze uw woon-slaapvertrek open te laten of te scheiden door middel van een wand of een kast. De moderne badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet. In het appartement is een eigen inpandige berging.

Twee persoonsappartement:
Bestemd voor twee personen. U heeft de beschikking over een appartement van ruim 65m² met een open indeling. Uw voordeur ligt aan een brede gang met veel lichtinval en diverse zitjes. Deze appartementen hebben een balkon.
U heeft de beschikking over een woonruimte met een inbouwkeuken met een
4-pits inductiekookplaat, een koelkast met vriesvak, een vaatwasser en een combimagnetron.
De aparte slaapkamer biedt direct toegang tot de moderne badkamer die is voorzien van een douche, wastafel en toilet. In het appartement beschikt u over een eigen inpandige berging.

Algemene ruimten:
Naast uw individuele woonruimte heeft u in het Brokanthuis de beschikking over diverse algemene ruimten. Een grote huiskamer met keuken voor gezamenlijk gebruik, een dakterraskamer en een atelier. Buiten vindt u een buitentuin, een binnentuin en een dakterras.
Er is een waslounge voor de gezamenlijke wasmachines, een afsluitbare fietsenberging met aansluiting voor elektrische fietsen en een parkeergarage met plek voor deelauto’s en enkele individuele parkeerplaatsen die tegen meerprijs zijn te huren.

Kenmerken:
• Type woning: Seniorenwoning (vanaf ongeveer 70 jaar)
• Wachttijd: oplevering in april 2024
• Woning geschikt voor: één persoon of twee personen
• Geen verpleeghuisindicatie
• Toelatingseisen: er is geen verpleeghuiszorg
• Toewijzing na beoordeling inkomen. Het inkomen dient minimaal € 3.400,- netto te zijn voor een
1-persoonsappartement. Het inkomen voor een 2-persoonsappartement dient minimaal € 4.000,- netto. Op basis van uw gegevens wordt bekeken of u in aanmerking komt voor een appartement.
• Zelfstandigheid woning: woning met eigen stoffering en meubilair in te richten. Indien wenselijk kunt u hierbij worden ondersteund. U beschikt over een eigen kookgelegenheid.
• 24-uurs oproepbaarheid hulp
• Het gehele gebouw is rookvrij
• Thuiszorg komt volgens afspraak
• Beveiliging: deurbel met beeldverbinding

Huurprijs en overige kosten:
• Huurprijs één- en tweepersoons appartement van € 995,- tot € 1.170,- per maand.

Bijkomende kosten:
• Huurprijs is excl. water en elektra;
• Woonservice (verplicht): kosten komen op € 355,- per maand per appartement te liggen;
(Gebruik en schoonmaak algemene ruimten – Tuinonderhoud - Huismeester – Persoonlijk internet en TV (WIFI)- aanbod – Glasbewassing, Levering van elektriciteit, warmte en water met individuele tussenmeters)
• Dienstenarrangement (verplicht): € 495,- per maand per persoon (2e persoon 50%)
Aanwezigheid gastvrouw – 24-uurs ondersteuning – Gebruik wasmachines en drogers – Dagelijks aanwezigheid kok – Beschikbaarheid deelauto - Personenalarmering
• Diensten naar wens (facultatief): Schoonmaakservice appartement – wasservice – Klussendienst – Boodschappendienst – Maaltijden en drankjes – Individuele begeleiding - Vervoer
• Waarborgsom 1x de maandhuur

Overzicht van de appartementen:
Begane grond:
nr. 32 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 34 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 36 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 38 - 2 persoons - beschikbaar
nr. 40 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 42 - 1 persoons - beschikbaar

Eerste verdieping:
nr. 46 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 48 - 2 persoons - beschikbaar
nr. 50 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 52 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 54 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 56 - 2 persoons - beschikbaar
nr. 58 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 60 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 62 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 64 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 66 - 2 persoons - beschikbaar

Tweede verdieping:
nr. 70 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 72 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 74 - 2 persoons - beschikbaar
nr. 76 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 78 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 80 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 82 - 2 persoons - beschikbaar
nr. 84 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 86 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 88 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 90 - 1 persoons - beschikbaar
nr. 92 - 2 persoons - beschikbaar

Het Brokanthuis helpt u langer zelfstandig te blijven. Met de keuze voor wonen in een Brokanthuis kiest u voor een leven vol gezelligheid, veiligheid en vrijheid. U woont zelfstandig maar ook samen. Alles is er op gericht dat u kunt leven zoals u dat belangrijk vindt. Zonder betutteling maar met de steun die u eventueel nodig heeft.

Procedure:
Als u interesse heeft om in Brokanthuis Hengelo te komen wonen heeft Brokant graag persoonlijk contact met u. Dat kan voor of na de inschrijving. Indien mogelijk komen we op bezoek en anders maken we telefonisch nader kennis.
Voor de inschrijving wordt het inschrijfformulier gehanteerd (op te vragen bij de makelaar). Deze kunt u, gezamenlijk met benodigde documenten, aan makelaar sturen.
Nadat de inschrijving is goedgekeurd wordt met u overlegd welk appartement uw voorkeur heeft en of deze ook voor u beschikbaar is. Voor dit appartement wordt het huurcontract en het dienstenarrangement opgesteld. U krijgt het contract met alle bijbehorende documenten toegestuurd.
Brokant maakt dan met u een afspraak voor ondertekening van de contracten.
Indien u voor 5 januari tekent kunt u een keuze maken voor de kleuren van uw keuken. Zie hiervoor bijgevoegd overzicht. Voor deze keuze zal Tijhuis Totaalinrichting contact met u opnemen.
Tussen het tekenen van uw huurcontract en de start van de verhuur zal Brokant u regelmatig informeren. Start verhuur naar verwachting op 1 april 2024. Wij gaan proberen te regelen dat u desgewenst begin 2024 de locatie kunt bezoeken.

Planning

  • Toekomstig aanbod
  • Presale
  • In verhuur
  • Verhuurd
  • Afgerond

Downloads

Brokant_Brochure Brokanthuis_Hengelo_augustus_(dig)
Brochure

Locatie

Impressies