Stappenplan

Het is belangrijk om uw financiële situatie vooraf goed in beeld te hebben zodat u weet wat u kunt lenen. Verder is het van belang dat u onder andere weet wat de verwachte opbrengst van uw huidige woning is en welke aanvullende kosten gebruikelijk zijn bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Een hypotheekadviseur kan u hierin bijstaan.

Heeft u al een nieuwbouwwoning op het oog? Onze nieuwbouwmakelaars nemen graag met u het plan door en bespreken met u de opties. Is de woning toch niet helemaal wat u zoekt, dan vertellen wij u graag meer over toekomstige nieuwbouwplannen.

Heeft u al interesse in één van de toekomstige nieuwbouwplannen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij schrijven u in als belangstellende en wij houden u vervolgens op de hoogte van alle ontwikkelingen van het desbetreffende nieuwbouwplan. Zodra de verkoop is gestart ontvangt u van ons de verkoopdocumentatie en geven wij u informatie over de inschrijvingsprocedure. Na de sluiting van de inschrijfperiode ontvangt u bericht van ons. Wanneer u één van de gelukkigen bent die een optie toegewezen heeft gekregen, nodigen wij u uit voor een nieuwbouwgesprek en nemen wij het plan uitgebreid met u door.

Tijdens het nieuwbouwgesprek informeren wij u volledig over de woning die u op dat moment “in optie” heeft. Samen doorlopen we de plattegronden, bespreken we de indeling van de woning en kijken we met welke meer- of minderwerkmogelijkheden u uw droomwoning kunt realiseren. De verdere procedure wordt toegelicht en vragen kunnen gesteld worden. Na dit gesprek gaat de optietermijn in en reserveren wij voor u de woning voor een afgesproken periode. Uiteraard kunt u ook in die tijd nog met al uw vragen terecht bij onze nieuwbouwmakelaars.

Bent u enthousiast en ziet u zichzelf er al helemaal wonen? Laat het ons weten en wij maken de koop-/aannemingsovereenkomst voor u op. De koop-/aannemingsovereenkomst wordt uitvoerig met u doorgenomen. Wanneer alles duidelijk is en er zijn geen vragen, kan de koop-/aannemingsovereenkomst worden getekend. Gefeliciteerd, u heeft een nieuwbouwwoning gekocht!

Na het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst kunt u de hypotheekofferte aanvragen. Let hierbij op de geldigheidsduur van deze offerte. Wist u dat er aantrekkelijke voorwaarden gelden wanneer u een nieuwbouwwoning koopt? Schakel een financieel adviseur in die uitgebreid met u meekijkt.

Waar komen de extra stopcontacten in de woning? Wilt u een erker, of misschien een uitbouw? Deze zaken neemt de kopersbegeleider van de ontwikkelaar allemaal met u door om het huis uw thuis te maken.

Zodra aan alle (opschortende) voorwaarden is voldaan zal de start bouw brief verstuurd worden en gaat de bouw van uw droomwoning beginnen. Vanaf dit moment starten de financiële verplichtingen en maakt de notaris een afspraak met u om de grond in eigendom te nemen.

Tijdens de bouw houdt de ontwikkelaar u op de hoogte van de voortgang van uw nieuwbouwwoning. Zodra de woning af is, vindt de oplevering plaats en overhandigt de ontwikkelaar u de sleutels van uw nieuwe woning.

Gefeliciteerd, u woont in uw nieuwe woning en het genieten kan gaan beginnen. De tijd om van het huis uw thuis te maken is aangebroken. Namens het hele team van Euverman & Nuyts makelaars wensen wij u veel woongenot toe!

Veel gestelde vragen

Als u een nieuwbouwwoning gaat kopen, dan komt daar heel veel bij kijken. Met onze kennis en ervaring helpen wij u graag bij dit traject. Bijgaand vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden rondom het kopen van een nieuwbouwwoning.

Mocht u nog andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Het is belangrijk om vooraf te weten of u voldoende financiële middelen tot uw beschikking heeft om de woning te financieren. Daarnaast is het kopen van een nieuwbouwwoning ook op financieel gebied anders dan een bestaande woning. Om uw financiële situatie in kaart te brengen is het goed voorafgaand aan de inschrijvingen met uw financieel adviseur om tafel te gaan zodat u weet waar u aan toe bent en welke woning financieel gezien het best bij u past. De financieel adviseur van Hypotheek Visie helpt u daar graag bij.

Wanneer u een optie heeft op een nieuwbouwwoning dan heeft u gedurende een afgesproken periode de tijd om na te denken of u over wilt gaan tot koop van het aan u toegewezen bouwnummer. Uiteraard is dit volledig kosteloos.

Tijdens deze bedenkperiode staan wij voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden zodat u een wel overwogen keuze kunt maken. Na de afgesproken tijd nemen wij contact met u op om te vragen of u wel of niet over wilt gaan tot koop.

Op het moment dat u aangeeft de nieuwbouwwoning te willen kopen, dan gaan wij voor u de koop-/ aannemingsovereenkomst opstellen. Deze wordt eerst naar u gemaild ter controle. Wanneer u akkoord geeft, plannen wij met u een afspraak voor ondertekening van de overeenkomst waarna de koop officieel is. In de koop-/aannemingsovereenkomst staan de opschortende voorwaarden genoemd, wanneer deze voorwaarden behaald zijn en het termijn van de ontbindende voorwaarden is verlopen is de koop van uw woning definitief.

Nadat u uw handtekening heeft geplaatst, neemt de kopersbegeleider van de ontwikkelaar contact met u op. De kopersbegeleider neemt met u de meer- en minderwerk lijst door. In deze lijst vindt u alle opties die u kunt toevoegen of weglaten aan uw nieuwbouwwoning. Uw wensen voor de keuken, het sanitair en tegelwerk worden besproken met de keuken-, sanitair- en tegelleverancier.

Als de bouwvergunning onherroepelijk is verleend, het garantie-instituut goedkeuring heeft gegeven en de ontwikkelaar voldoende woningen van het betreffende nieuwbouwproject verkocht heeft, dan ontvangt u de start bouw brief. De bouw van uw woning gaat beginnen.

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning koopt u eigenlijk twee zaken, namelijk de grond en de opstal. Over de koopsom van de grond betaalt u bouwrente. Deze moet u betalen vanaf het in de koop-/aannemingsovereenkomst genoemde moment. De bouwrente betaalt u over de aanneemsom voor de bouw van uw woning.

Wanneer u de start bouw brief ontvangen heeft, krijgt u een uitnodiging van de notaris om de grond in eigendom te nemen. Op dit moment worden de leveringsakte (grond) en de hypotheekakte (financiering) gepasseerd. Zodra de hypotheekakte gepasseerd is komt het bouwdepot op een aparte rekening. Hiervan worden de facturen van de aannemer betaald. Over het resterende gedeelte ontvangt u rente. Tegelijkertijd betaalt u rente over het gehele geleende bedrag aan uw geldverstrekker.